Erityisesti omaa napaa lähinnä ovat tällä hetkellä sauna- ja piha-asiat. Niinpä ilahduin, kun jo ennen messuja jostain luin, että messuilla on erityisesti panostettu pihoihin. Täytyy sanoa, että ennakko-odotukseni olivat liian korkealla ja petyin. Mutta kyllä siellä jotain katseltavaa sentään oli.

1755436.jpg

Tällaisen kukka-kiviröykkiön tekeminen meillä (minulla ja äidilläni) on ollut mielessä jo kauan, sillä kivimateriaalia löytyy omasta takaa. Nyt se on sitten kuuminta hottia, kun kerran messuillakin sitä esitellään (talo Yarissa), joten toimeksi on pantava. Tosin ehkä vasta ensi vuonna.

1755449.jpg

Talo Sienan pihalla oli tällainen mielenkiintoinen istutuslaatikko. Mitä veikkaatte noiden narun päässä roikkuvien kivien funktioksi? Hauskoja.

1755444.jpg

Pihavalaistusta Vaajatalosta. Led-valaisimet tekevät tuloaan. Paljoa ne eivät valaise, mutta luovat tunnelmaa.

1755445.jpg

En muista, mistä tämä kuva on otettu. Mutta valaisin on mielestäni kaunis, ja liuskekivet myös. Lohkaremaiset kivet, vesi ja ruovikko taustalla ovat nekin kauniita. Hieno!

1765144.jpg

Tässä on tosi hieno valaistusratkaisu talo Yarista. Lamppu on kuution alla terassiin upotettuna ja valaisee kuution valkoisen sisustan alhaaltapäin ja olettaisin, että epäsuora valaistus lähiympäristöön on aika voimakas. Hyvä ratkaisu ulkovalaistukseen! Perinteiset tolppa- ja seinävalaisimet valaisevat nimittäin aika huonosti niitä paikkoja, joissa valoa tarvitaan, sillä valo "hajoaa" ilmaan. Epäsuora valaistus on tehokasta.

Saunoissa ei ollut tänä vuonna mitään erikoista uutta esiteltävää. Eri puulajeja ja panelointeja oli toki käytetty tyylikkäästi ja vähemmän tyylikkäästi. Viime vuoden messuista muistan nähneeni kuvan, jossa saunan lauteet oli korvattu puu"terassilla" seisovilla, pellavakankaalla verhotuilla kangastuoleilla. Se vaikuttaa ihan harkitsemisen arvoiselta idealta. Kankaan saa liu'utettua tuolikehikon ympäri siten, että samaa kangasta pystyy käyttämään kolme kertaa ja sitten sen voi laittaa pesuun.

1755541.jpg

Tässä kuvassa mukavan näköinen Villa Similän sauna.

1755544.jpg

Pyöreät kivikorikiukaat ja tummaksi käsitellyt seinät/lauteet olivat näiden messujen erikoisinta sauna-antia. (kuva on talo Col Legnosta) Useassa saunassa kiuas oli sijoitettu kuten tässä, ikään kuin osaksi lauteita. Meillä se ei ole mahdollista, sillä haluamme puilla lämmitettävän saunan.

1755549.jpg

Tässä saunassa on hieno valaistus ja hauska pyöreä ikkuna. (Majakka)

1755552.jpg

Funktion sauna on vaalea ja pelkistetyn tyylikäs.

1755577.jpg

Tässä yksi nerokas valaistusvaihtoehto saunaan. Heikius-talo.

1755571.jpg 1755575.jpg

Kaksi esimerkkiä mustista saunoista. Piristävää vaihtelua puunvärisiin saunoihin. (Fokus ja Starkki-kylä)

1755565.jpg

1755567.jpg

Lasiseinäinen sauna sekä minua miellyttävä pukuhuone Hartman talo Purjeesta.

1755545.jpg

Sormipaneloitu seinä Honkarannasta. Meillekin tulee sormipaneelia jonnekin päin saunaa tai pukuhuonetta.