Heinäkuu on kohta puolessa välissä ja loma samoin. Remontit ovat alkaneet, mutta aika hitaalla tahdilla. Tehdään se mitä jaksetaan ja ehditään. Tarkoitus olisi saada ennen syksyn tuloa kadunpuoleinen julkisivu rapsutettua vanhasta maalista ja maalattua uusiksi - edes laudoitus, vaikka ikkunatkin kauniine sormipaneelikoristeineen suorastaan huutavat kunnostusta.

Kellarissa puolestaan on jatkettu lattian piikkausta, joka siis osittain aloitettiin jo vuonna 2006 putkiremontin takia. Saunan ja pesuhuoneen lattiat uusitaan ja alle laitetaan hiukan eristeitä ja lattialämmitys. Sauna oli sen verran huonossa hapessa jo ostohetkellä, että sieltä purettiin väliseinä ja lauteet pois remontin tieltä, eli meillä ei ole saunaa tässä talossa ollut käytössä ollenkaan.

Ns. välikkötilan (johon suunnittelemme kodinhoitohuonetta ja varastotilaa) lattiat ovat vielä harkinnassa. Sen tilan lattia on nimittäin sen verran omaperäinen (lue: vino joka suuntaan ja reunoilla oudot korokkeet), että epäilemme sen alla olevan kalliota ja sitä ei kyllä lähdetä louhimaan. Muualla kellarissa eli pannuhuoneessa, öljysäiliöhuoneessa, kylmässä varastossa ja autotallissa emme aio remontteja tehdä, vaan ne saavat jäädä nykyiselleen. Jonkun pitäisi kyllä siivota siellä melko perusteellisesti, tuntuu että tiloja ei ole siivottu koskaan talon olemassaolon aikana. No, kunhan saadaan remontit pois alta...

1714290.jpg

Tässä kuvassa kadunpuolen julkisivun maalipintaa ennen kaapimista.

1714293.jpg

Ja tässä kaapimisen jälkeen. Osa lähtee hyvin, osa on tiukasti kiinni ja saa jäädä. Uusi maalaus tehdään petrooliöljymaalilla ja samalla sävyllä.

1714295.jpg

Tämmöisellä appiukon pelillä kuljetetaan betoni- ja kivimurikat kellarista ulos.

1714298.jpg

Pikkumies seuraa tarkkana vieressä.

1714302.jpg

Ikkunastakin pitää vielä kurkkia hommien edistymistä.