Tässä lisää lainauksia B. Spockin kirjasta.

"On parasta, jos vauvanne oppii viihtymään vuoteessaan ja nukahtamaan heti aterian jälkeen. On myös hyvä, että hän tottuu nukahtamaan omaan sänkyynsä ilman seuraa ainakin sitten, kun hänen mahdollinen kolmen kuukauden koliikkinsa on ohi."

Ehkä ihan hyvä joo, mutta muista vaihtoehdoista ei puhuta sanallakaan.

"Jos hän aluksi kuitenkin nukkuu vanhempiensa makuuhuoneessa, kuusi kuukautta on sopiva ikä, jossa hänet voidaan siirtää nukkumaan toiseen huoneeseen, mikäli se vain on mahdollista. Hän pystyy jo huolehtimaan itsestään melko hyvin eikä hänellä vielä ole kovin varmoja käsityksiä siitä, missä huoneessa hän haluaa nukkua. Myöhemmin hän saattaa tulla kovin riippuvaiseksi vanhempiensa alituisesta läheisyydestä ja saattaa pelätä, jos joutuu nukkumaan eri huoneessa."

Puolivuotias pystyy huolehtimaan itsestään melko hyvin??? Aika käsittämätön väite.

"Toinen peruste lapsen siirtämiseen pois vanhempien makuuhuoneesta on se, että pieni lapsi voi pelästyä vanhempiensa yhdyntää,..."

Ja sitä yhdyntää ei voi muualla harrastaa kuin sängyssä?

"Vaikka myöhemmin tulisittekin siihen tulokseen, että olette ensimmäisinä kuukausina ottaneet vauvan liian usein syliin ja hemmotelleet häntä, niin voitte vielä 4-5 kuukauden iässä totuttaa hänet paremmille tavoille."

Kylmää kyytiä. Tätä menoa lapset varmaan kannattaa pistää töihin kuusivuotiaina.

"... niistä eri keinoista, joita pikkulapset käyttävät tyynnyttääkseen ja lohduttaakseen itseään silloin kun he ovat väsyneitä tai onnettomia; he silittävät täytettyä leikkieläintä tai kankaanpalasta, imevät tuttia, peukaloa tai pulloa, he saattavat myös huojuttaa itseään tai kieritellä päätään. Kuuden kuukauden iästä alkaen, jolloin lapset alkavat kokea itsensä eri olennoksi kuin äitinsä, he alkavat käyttää tällaisia keinoja lohduttaakseen itseään ja palauttaakseen itselleen sen turvallisuudentunteen, jonka äiti aikaisemmin antoi."

Hyytävää. Kuvitelkaapa puolivuotias, joka huojuttaa itseään ja pyörittelee päätään rätinnurkkaa imeskellen yksinään pinnasängyssä. Huu!

Enempää en viitsi opusta enää lainatakaan. Uusi aihe pyörii jo mielessä, saa nähdä koska sen ehtii tänne kirjata.