Vanhan tuvan, tulevan olohuoneen, nurkasta paljastui oletettua suurempi lahovaurio. Vesipisteen kohdalla oli aiemmin näkyvissä lahonneita lattialautoja, ja purkutöiden edetessä löytyi myös lahoja seinälautoja. Mutta ei homeen hajua, tuskin mitään katastrofia kuitenkaan. Uusitaan lahonneet laudat, ei siinä sen kummempaa. Lattian niskalankut notkuvat, täällä joudutaan tekemään lisää tukia.

140117.jpg

Tämän huoneen välipohjassa eristeenä on tuhkan lisäksi tiukkaan pakattua paperisilppua.

139840.jpg

Ahtaassa eteisenmutkassa purettiin alaslaskettu katto. Nyt voidaan korottaa kattoa portaiden rakenteita mukaillen, korottaa myös kellarin oviaukkoa sekä suurentaa tulevaan olohuoneeseen vievää oviaukkoa. Huonekorkeutta tässä ahtaikossa oli alle 2 metriä ja kellarin oviaukko on 1,6 m korkea.

139837.jpg

Alla näkyy saunan lattian nykytilanne. Betoni on huonokuntoista ja sitä on ohuelti. Uusimme ensi hätään viemärivedot  uuden salaojasorapedin päälle, myöhemmin piikataan loputkin betonit pois ja uusitaan koko saunaosaston lattia.

140122.jpg

Olen laskeskellut kylpyhuoneen kustannuksia. Minulla taitaa olla kallis maku. Hinta pyörii molemmissa vaihtoehdoissa useissa tuhansissa euroissa, kymppi ei ole kaukana. Keittiöön menee vähintään se kymppi. Kylpyhuoneunelmien innoittajina ovat olleet Ido ja Svedbergs. Tummaa puuta, valkoista ja mokanruskeaa kaakelia, valkoista posliinia, vaakalinjoja ja avaruutta.