Ravistellaanpa pölyt tästä blogista. Tänä vuonna alkanee tapahtua taas, jotakin on jo tapahtunutkin. Mutta kameran piuha ja kortinlukija molemmat ovat hukassa, joten kuvia tulee myöhemmin.

Edellisessä postauksessa mainitsemani leikkimökki on pystyssä, mutta yhä kalustamaton. Aika vähän sitä on käytetty, ehkä juuri kalusteiden uupumisen vuoksi. Siitä voisi löytyä jokin vanha kuva.

1244266771_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Muuta tapahtunutta ja ei-tapahtunutta:

Kellarin suhteen ei uutta. Odottelemme yhä timanttiporausmasiinaa, jolla tuntuu oevan isompia töitä jatkuvasti, kun ei meille ehdi. Kaukolämpötilaustakaan ei sitten olla uskallettu vielä laittaa eteenpäin, koska kyllähän niiden laitteiden alle tarvitaan ensin lattia... Todennäköistä siis on, ettei meillä ole saunaa vielä ensi joulunakaan.

Viime syksynä isäni rakensi kellarista kaivetuista murikoista korotetun kukkapenkin. Silloin se näytti tältä:

1244266853_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt siihen on istutettu suikeroalpia ja muita kivikkokukkia, joista osa on kärsinyt kylmyydestä. Lisäksi olen istuttanut anopin tuomia marjapensaiden karkulaistaimia, syreenit vielä odottavat saaveissa istuttamista.

Puita ollaan kaadettu useita. Saatiin kaupungilta lupa kaataa jopa 10 koivua, 8 on tainnut saada jo kaatotuomion. Jälkiä siivotaan vielä. Tontti on nyt ilmavampi ja hiukan valoisampi, mutta yhä meillä on paljon puita ja varjoa. Lisäksi minulla on tunne, että tontilla kasvaa tänä kesänä enemmän (luonnonvaraisia) kukkia kuin edellisinä kesinä.

1244265715_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

No onkos tullut talvi nyt kesän keskelle... Tytär kiipesi puuhun, eikä päässyt ilman apua alas.

Aiomme maalata talon tänä kesänä. Vauhtia saatiin tähän projektiin, kun hakemuksemme Uulan maalitehtaan referenssikohteeksi hyväksyttiin. Suomeksi se tarkoittaa, että saamme Uulan maalit puoleen hintaan, kunhan maalaamme tänä kesänä ja raportoimme siitä kuvin maalitehtaalle, joka saa käyttää kuvia ja tekstiä mainoksissaan. Petrooliölymaali tulee seiniin. Se on samalla ns. kokeilu, sillä työssäni saan paljon kyselyjä nimenomaan tästä maalista. Kohta minulla on omakohtaisia kokemuksia kerrottavana.

Yksiö saatiin kuntoon ja vuokrattua. Siellä oli hetken aikaa sopimuksenvastainen alivuokralainen eli hiiri, joka onneksi saatiin häädettyä.