Nyt olemme asuneet tämän viikon ajan uudessa ihanassa kodissamme ja yksiö jäi tyhjilleen. Olipa muuten hyvä idea asua sielläkin vähän aikaa, niin huomattiin sen asunnon puutteet. Siihen on tehty kattava remontti 2-3 vuotta sitten, mutta valitettavasti remontoija / sen suunnittelija ei ole tuntenut puutalon rakennetekniikkaa.

Asunto on tunkkainen ja kostea, eikä ilma vaihdu riittävästi. Keittokomeron katossa on poistoilmaventtiili, jota avasin suuremmalle ja huomasin, että ainakin kattoihin on asennettu muovia. Ilmeisesti siis seiniinkin. Kyllähän näin saa puutalossa tehdä, en minä sillä, mutta sitten pitäisi huolehtia myös riittävästä ilmanvaihdosta. Ilma saatiin vaihtumaan hiukan paremmin sillä, että laitettiin vessassa valot päälle ja ovi auki, jolloin tuuletin poisti ilmaa ja kosteutta myös toisesta päästä taloa.

Vessan remontti oli sekin oma lukunsa. Vessassa ei ole minkäänlaista lämmitystä, joten näin talvella se on jääkylmä. Vesi kondensoituu putkien ja seinien pinnoille ja valuu lattialle, jossa se ei pääse kuivumaan. Vettä valui myös lavuaarin vesiputkista, joita ei ollut tiiviisti asennettu. Suihkunurkkaus on erotettu muusta vessasta korokkeella, joten kondensoitunut vesi valuu tämän korokkeen reunaan ja jää lillumaan siihen. Vessan lattia oli siis jatkuvasti jääkylmän veden peitossa. Me pyyhimme sitä pyyhkeillä ja väänsimme ne kuivaksi lattiakaivoon, mutta pyyhkeet eivät koskaan ehtineet kuivua ja homehtuivat nopeasti. Nyt asensimme vessaan patterin kuivattamaan rakenteita ja katsotaan sitten, mitä muovimattojen ja seinämuovien alta löytyy. Pelkään pahinta.

Onneksi talon puolella ilma on raikasta. Olohuone tuntuu tosi kylmältä, mutta se johtuu siitä, ettei olohuoneen ja eteisen välissä ole ovea. Lisäksi sohva taitaa olla patterin termostaatin tiellä. Myös makuuhuoneen komeroista huokuu kylmää ilmaa - ilmeisesti lattiassa ei sillä kohtaa ole riittävästi eristettä.

Mutta muuten ollaan viihdytty hyvin. Kunnon keittiössä on mukava kokkailla ja lämpimässä kylpyhuoneessa on nautinnollista peseytyä.

Kuvia luvassa vielä joskus, lupaan sen... Ja remonttihan jatkuu keväällä/ kesällä kuistin ja kellarin osalta. Minun pitäisi vain ehtiä tehdä kuistin piirustukset ja anoa lupaa sen rakentamiseen.