Keittiön lattia on avattu. Eristeeksi viileää betonikellaria vasten lattiaan on lapioitu kunnioitettava määrä tuhkaa, koksikuonaa ja kutterilastuja. Niskapalkit on asennettu "väärin päin" mutta hyvin näyttää toimivan, lattia on tukevan tuntuinen eikä notku tai narise. Eristeetkin näyttävät kuivilta ja terveiltä. Eristeiden ja palkkien päällä on ollut ohutta pahvia. Joudumme hiukan lapioimaan eristeitä pois tieltä, kun laitamme varmuuden vuoksi palkkien väliin lisätukia uutta lankkulattiaa varten. Palkkien väli kun ei ollut ihan se nykystandardin mukainen 60 senttiä, vaan vaihteli 50 ja 65 sentin välillä.

Edit 16.7.:
Niskapalkkeja löytyi lattiasta lisääkin, menevät noiden näkyvien palkkien alla poikittain eli jonkinlainen ristikkorakenne. Kun lattia on näin tukevasti rakennettu, niin tuskin me sinne mitään lisätukia enää laitamme.

124772.jpg

124801.jpg


Keittiön seinässä on nykyisen maalipinnan alla useampi kerros kauniita tapetteja.

124812.jpg

Tulevan kylpyhuoneen, entisen wc:n ja komeron, seinistä löytyi mielenkiintoisia ratkaisuja. Puuta on ollut vähän ja kaikki mahdollinen puutavara, lyhytkin pätkä, on käytetty siellä missä se ei jää näkyviin. Laudanpätkäseinien välissä oli kokonaisia sarjakuvalehtiä, sanomalehtiä, olkea, kaikennäköisiä levyjä ja jotain valkoista joka näyttää kalkilta tai kipsiltä.

124826.jpg

Purkutöiden ohessa taloon on vaihdettu putkia, ja sähkö- sekä sisustussuunnittelu on käynnissä. Lämmitysvaihtoehdoissa olemme kallistumassa yhdistelmään uusi maalämpö + vanha öljylämpö. Kunhan paikallinen maalämpöedustaja palaa lomilta, pyydämme laskelmat.